Skriv ut denne siden

Nora Dyrholm

Nora DyrholmNora er født i Oslo og oppvokst i Oslo og Kristiansand. Hun gikk på danselinjen på Vågsbygd vgs, og tok sin bachelor i dans på Underversitet i Stavanger (UiS) i 2016, samt sin 1-årige pedagogiske utdannelse våren 2017.

Nora begynte sin dansekarriere i ung alder ved Sharrons Dansestudio i Kristiansand, hvor hun danset både jazz og samtidsdans - men først og fremst klassisk gjennom systemet Royal Academy of Dance (RAD). I løpet av utdannelsen på UiS var hun et semester på utveksling i New York State på The Collage at Brockport. På UiS har hun også våren 2018 tatt et enkeltemne i spesialpedagogikk for å kunne tilpasse danseundervisningen bedre for alle. Nå tar hun master i dansevitenskap på NTNU, om dans for barn og unge med fysisk funksjonsvariasjoner.

Nora har masse undervisningserfaring, og har blandt annet undervist for Steps Dansestudio (Stavanger), Stavanger Kulturskole, Sandnes Kulturskole, CP-foreningen, Handikappede barns foreldreforening og Sharrons Dansestudio. Sommeren 2018 var hun danser og koreograf for danseforestillingen "Sceletus" i Øst- og Sør-Norge, og høsten 2018-2021 turnerer hun med forestillingen "Det bevegelige skjelettet" gjennom den Kulturelle Skolesekken. I tillegg har Nora stor interesse for kroppen og har lisenser gjennom Les Mills i blandt annet cardio-, yoga- og vekt-trening.

Nora underviser i barnedans på lørdager på Holmen Senter hos oss.