• toppbanner slideshow forestilling1
  • toppbanner slideshow forestilling3
  • toppbanner slideshow sal2
  • toppbanner slideshow forestilling2
  • toppbanner slideshow sal1
  • toppbanner slideshow sal4
  • toppbanner slideshow sal3

Treningsantrekk og utstyr

Jazzdans Jazzdans

Dansetrening hos KGB dans & ballett krever ikke mye dyrt utstyr og vi har heller ikke "dresscode" på timene. Riktige sko/fottøy må man ha. Husk hårspenner og hårstrikk, langt hår skal alltid være satt opp bort fra ansiktet slik at det ikke er i veien når du trener. Husk også å ta av store smykker, skjerf o.l. Alt man trener i skal være hensiktmessig i forhold til at man skal være i fysisk aktivet og kunne få korreksjoner fra pedagogen.

Her følger en oversikt over hva de fleste bruker i de forskjellige treningsformene:

Barnedans

En gymdrakt og strømpebukse eller tights og t-skjorte. Gymsokker eller ballettsko, ev sokker med antiskli. De fleste sportsbutikker fører trening- og danseantrekk for barn. Hennes & Mauritz  etc. pleier også å ha barnedrakter og sko. Barna skal kunne rulle på gulvet, ligge på ryggen/magen, hoppe og bevege seg. De må konsentrere seg om dansen og ikke klærne sine! Derfor fraråder vi bruk av drakter med store tyll/strutteskjørt og kostymer som har kappe/tyll/pynt. 

Jazzdans og musikaldans

De fleste trener i tights eller treningsbusker og topp/t-skjorte/singlett som er tilpasset å kunne trene i. Ganske likt det man har på seg i gymtimene på skolen. 

Vi anbefaler at man har jazzsko, som finnes i forskjellige varianter. Det er vanligst med sorte, da det brukes mest på forestilling. Spesialbutikkene har de beste skoene.

I starten av semesteret (og ved prøvetimer) er det greit med gymsokker eller sokker med antiskli, myke ballettsko. (Sokker kan bli glatt, innejogge sko kan fungere for deler av timen.)

Samtidsdans

Her trener man i det samme som på jazzen, men de fleste bruker sokker eller danser barbent. 

Klassisk ballett

Her må eleven ha klassiske ballettsko (hvite eller lysrosa/nude) og etterhvert, når pedagogen sier i fra, også tåspiss-sko. Treningen skal foregå med ettersittende klær slik at pedagogen ser kroppen for å kunne korrigere. Man må ha ballettdrakt og ballettstrømpebukser. Man kan også bruke ballettskjørt og strikket varmetøy i vinter perioden, dette fås i spesialbutikker. Håret skal alltid være satt opp i topp.

Hip hop, vogue, girl style

Vanlig treningstøy, som joggebukser eller treningstights og t-skjorter, topp, genser. På hip hop bruker man ofte mer baggy treningstøy, mens på vogue og girl style gjerne noe mer ettersittende. Man bruker innejoggesko (skoene skal ikke ha blitt brukt ute). Å danse i bare sokkene passer ikke, men man kan bruke jazzsko på vogue og girl style.

Breakdance 

Joggebukse og t-skjorte eller collagegenser/joggejakke. Innejoggesko på bena og det kan være lurt å ha med lue.

Her kan du handle danseklær og sko (alle har nettbutikk):

www.blafugl.no
www.ladanse.no
www.dancewear.no