• toppbanner slideshow sal3
  • toppbanner slideshow sal2
  • toppbanner slideshow forestilling3
  • toppbanner slideshow forestilling1
  • toppbanner slideshow forestilling2
  • toppbanner slideshow sal1
  • toppbanner slideshow sal4

Treningsantrekk og utstyr.

Dansetrening hos KGB dans & ballett krever ikke dyrt utstyr. Sko er det viktigste og det eneste du trenger å bruke penger på. Men husk hårspenner og hårstrikk, langt hår skal alltid være satt opp bort fra ansiktet slik at håret ikke er i veien når du trener.

Her følger en oversikt over hva de fleste bruker i de forskjellige treningsformene:

Barnedans

En gymdrakt og strømpebukse eller strømpebukse og t-skjorte. Gymsokker eller ballettsko, ev sokker med antiskli i starten. De fleste sportsbutikker fører utstyr for barn. Hennes & Mauritz  etc. pleier også å ha barnedrakter og sko. Barna skal kunne rulle på gulvet, ligge på ryggen/magen, hoppe og bevege seg. De må konsentrere seg om dansen og ikke klærne sine! Derfor fraråder vi bruk av drakter med store strutteskjørt og kostymer som har kappe/tyll/pynt. 

Jazzdans

Vi anbefaler at man har jazzsko, som finnes i forskjellige varianter. Spesialbutikkene har de beste skoene. De fleste trener i tights eller treningsbusker av forskjellige slag og topper som det er greit å bli svett i. 

Samtidsdans

Her trener man i det samme som på jazzen, men de fleste bruker sokker eller danser barbent. 

Klassisk ballett

Her må eleven ha klassiske ballettsko og etterhvert, når pedagogen sier i fra, også tåspiss-sko. Treningen skal foregå med ettersittende klær slik at pedagogen ser kroppen for å kunne korrigere. Lyse tights og en ballettdrakt, gjerne et lite ballettskjørt og strikket varmetøy i vinter perioden, fås i spesialbutikker. Håret skal alltid være satt opp i topp.

Hip hop (inkl vouge, house, girl style)

Treningstøy - som joggebukser eller treningstights og t-skjorter, topp, genser. De flester trener i joggesko, men det må være sko som ikke brukes ute. Sokker eller myke jazzsko passer ikke.

Breakdance 

Joggebukse og t-skjorte eller collagegenser/joggejakke. Innejoggesko på bena og det kan være lurt å ha med lue.

Her kan du handle danseklær og sko (alle har nettbutikk)

www.blafugl.no
www.ladanse.no
www.dancewear.no