• toppbanner slideshow sal3
  • toppbanner slideshow sal1
  • toppbanner slideshow forestilling2
  • toppbanner slideshow forestilling3
  • toppbanner slideshow sal2
  • toppbanner slideshow sal4
  • toppbanner slideshow forestilling1

Treningsantrekk og utstyr

Dansetrening hos KGB dans & ballett krever ikke mye dyrt utstyr og vi har heller ikke "dresscode" på timene. Riktige sko/fottøy må man ha. Husk hårspenner og hårstrikk, langt hår skal alltid være satt opp bort fra ansiktet slik at det ikke er i veien når du trener. Husk også å ta av store smykker, skjerf o.l. Alt man trener i skal være hensiktmessig i forhold til at man skal være i fysisk aktivet og kunne få korreksjoner fra pedagogen.

Her følger en oversikt over hva de fleste bruker i de forskjellige treningsformene:

Barnedans

En gymdrakt og strømpebukse eller tights og t-skjorte. Gymsokker eller ballettsko, ev sokker med antiskli i starten. Vi anbefaler hvite eller lyserosa, da det er det man som regen bruker på forestilling. De fleste sportsbutikker fører utstyr for barn. Hennes & Mauritz  etc. pleier også å ha barnedrakter og sko. Barna skal kunne rulle på gulvet, ligge på ryggen/magen, hoppe og bevege seg. De må konsentrere seg om dansen og ikke klærne sine! Derfor fraråder vi bruk av drakter med store tyll/strutteskjørt og kostymer som har kappe/tyll/pynt. 

Jazzdans og musikaldans

Vi anbefaler at man har jazzsko, som finnes i forskjellige varianter. Her er det vanligst med sorte, da det brukes mest på forestilling. Spesialbutikkene har de beste skoene. De fleste trener i tights eller treningsbusker og topp/t-skjorte/singlett som er tilpasset å kunne trene i. 

Samtidsdans

Her trener man i det samme som på jazzen, men de fleste bruker sokker eller danser barbent. 

Klassisk ballett

Her må eleven ha klassiske ballettsko (hvite eller lysrosa/nude) og etterhvert, når pedagogen sier i fra, også tåspiss-sko. Treningen skal foregå med ettersittende klær slik at pedagogen ser kroppen for å kunne korrigere. Man må ha ballettdrakt og ballettstrømpebukser. Man kan også bruke ballettskjørt og strikket varmetøy i vinter perioden, dette fås i spesialbutikker. Håret skal alltid være satt opp i topp.

Hip hop, vogue, girl style

Vanlig treningstøy, som joggebukser eller treningstights og t-skjorter, topp, genser. På hip hop bruker man ofte mer baggy treningstøy, mens på vogue og girl style gjerne noe mer ettersittende. Man bruker innejoggesko (skoene skal ikke ha blitt brukt ute). Å danse i bare sokkene passer ikke, men man kan bruke jazzsko på vogue og girl style.

Breakdance 

Joggebukse og t-skjorte eller collagegenser/joggejakke. Innejoggesko på bena og det kan være lurt å ha med lue.

Her kan du handle danseklær og sko (alle har nettbutikk)

www.blafugl.no
www.ladanse.no
www.dancewear.no