• toppbanner slideshow sal3
  • toppbanner slideshow forestilling1
  • toppbanner slideshow sal1
  • toppbanner slideshow forestilling3
  • toppbanner slideshow forestilling2
  • toppbanner slideshow sal4
  • toppbanner slideshow sal2

Treningsutstyr

Dansetrening hos KGB dans & ballett krever ikke dyrt utstyr. Sko er det viktigste og det eneste du trenger å bruke penger på. Men husk hårspenner og hårstrikk, langt hår skal alltid være satt opp bort fra ansiktet slik at håret ikke er i veien når du trener.

Her følger en oversikt over hva de fleste bruker i de forskjellige treningsformene:

Barnedans

En gymdrakt og strømpebukse eller strømpebukse og t-skjorte. Gymsokker eller ballettsko. De fleste sportsbutikker fører utstyr for barn. Hennes & Mauritz  etc. pleier også å ha barnedrakter og sko. Barna skal kunne rulle på gulvet, ligge på ryggen/magen, hoppe og bevege seg. De må konsentrere seg om dansen og ikke drakten sin! Derfor fraråder vi bruk av drakter med strutteskjørt og kostymer som har kappe/tyll/pynt. 

Jazzdans

På beina er det viktig å ha jazzsneakers eller jazzsko. Noen sportsbutikker har jazzsneakers bl.a. nike dansesko, pass på at de ikke blir for stive, du skal kunne stå godt oppe på halvtå og kunne gjøre piruetter. Spesialbutikkene har de beste skoene. De fleste trener i tights eller treningsbusker av forskjellige slag og topper som det er greit å bli svett i.

Klassisk ballett

Her må eleven ha klassiske ballettsko og etterhvert, når pedagogen sier i fra, også tåspiss-sko. Treningen skal foregå med ettersittende klær slik at pedagogen ser kroppen og kan rette på feilstillinger. Lyse tights og en ballettdrakt, gjerne et lite ballettskjørt og strikket varmetøy i vinter perioden, fås i spesialbutikker. Håret skal alltid være satt opp i topp.

Hip hop (inkl vouge, house, girl style)

Treningstøy - som joggebukser eller treningstights og t-skjorter, topp, genser. De flester trener i joggesko, men det må være sko som ikke brukes ute. Sokker eller myke jazzsko passer ikke.

Breakdance 

Joggebukse og t-skjorte eller collagegenser/joggejakke. Innejoggesko på bena og det kan være lurt å ha med lue.

Her kan du handle danseklær og sko (alle har nettbutikk)

www.blafugl.no
www.ladanse.no
www.dancewear.no